1. apríla 2012

Zeleninový Burger/Tofu Burger

4 porcie, cca 10 fašíriek
príprava 30 minút

400 g rôznej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler, hrášok, karfiol) - mrazená alebo čerstvá očistená

2 lyžice špaldovej hladkej múky
2 vajcia
2 polievkové lyžice jemných ovsených vločiek
sójové mlieko
morská soľ
mleté čierne korenie
2 čajové lyžičky byliniek - petržlenová vňať alebo oregano
strúhanka pšeničná alebo kukuričná
4 polievkové lyžice oleja

1. Zeleninu uvaríme vo vode s polievkovým základom podľa návodu cca 5 minút, alebo sparíme v parnom hrnci
2. Zlejeme a roztlačíme
3. Zmiešame s vajciami, múkou, vločkami (ak sme zeleninu varili v pare tak ochutíme soľou)
4. Zmes dobre premiešame, ak je príliš hustá, postupne riedime sójovým mliekom
5. Zo zmesi vytvarujeme fašírky a obalíme ich v strúhanke
6. Na panvici rozohrejeme olej a osmažíme fašírky z oboch strán


Môžme podávať so zemiakovou kašou, varenými zemiakmi a s majónézou . Taktiež s majonézou v žemli alebo s rôznou zeleninou v pita chlebe.

ďaľšia alternatíva, na tofu rezne - nie je odskúšané množstvo :
xxxx porcie
príprava 30 minút

balíček lahôdkového tofu roztlačené vidličkou
ovsené vločiek, prebraté
mrkvy nastrúhané
petržlen nastrúhaný
nadrobno nasekaný stopkový zeler
cibuľa nakrájaná najemno
pór nakrájaný najemno
mletá červená paprika
kurkuma
špaldová múka
sójové mlieka
strúhanky

1. Na oleji osmažíme cibuľu a pór, pridáme zeleninu, tofu, vločky, mlieko, múku a koreniny
2. Dobre premiešame a varíme 3 minúty
3. Necháme vychladnúť a vyformujeme fašírky, ktoré potom obalíme v strúhanke
4. Na rozohriatom oleji na panvici osmažíme z oboch strán

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára