1. apríla 2012

Hríbová Polievka

 
4 porcie
príprava 30 minút

1 polievková lyžica sušených hríbov
4 polievkové lyžice vriacej vody

2 polievkové lyžice oleja (alebo 60 g masla)
1 cibuľa nakrájaná najemno
2 strúčiky cesnaku roztlačené
1-2 polievkové lyžice nasekaného tymiánu (alebo sušeného)
750g šampiónov očistených a nakrájaných
4 šálky vody
4 čajové lyžičky sušeného zeleninového bujónu
200-250 ml sójovej smotany (alebo smotany na varenie)
morská soľ
čierne korenie
nakrájaná pažítka na ozdobu

1. Sušené hríby namočíme vo vriacej vode na 15 minút, vysušíme, zvyšnú vodu ponecháme
2. Polovicu oleja rozohrejeme v hrnci, pridáme cibuľu, osmažíme do sklovita, potom pridáme cesnak a tymián a chvíľu za stáleho miešania osmažíme
3. Pridáme druhú polovicu oleja, šampióny a hríby a varíme na strednom príkone tepla za častého miešania 5 minút, kým šampióny nezmäknú
4. Pridáme vodu, zeleninový základ (bujón), zvyšok vody z hríbov a privedieme do varu
5. Znížime príkon tepla, prikrijeme a varíme asi 20 minút
6. Odoberieme zo sporáka, rozmixujeme mixérom, pridáme smotanu, vrátime na oheň a privedieme do varu a odstavíme
7. Rozdelíme do tanierov, vrch ozdobíme smotanou a nakrájanou pažítkou

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára