1. apríla 2012

Jednoduché Talianske Cestoviny

4 porcie
príprava 20 minút

400g cestovín Penne
350g hlivy umytej a nakrájanej (môžu byť aj šampióny, ale hliva je v tejto kombinácii chutnejšia)
2 polievkové lyžice oleja
1 šálka vody
1 čajová lyžička sušeného zeleninového bujónu
12-15 ks sušených rajčín nakrájaných na rezance
2 polievkové lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňati(alebo aj sušenej)
olivový olej
parmezán na posypanie
čerstvá bazalka

1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode, zlejeme a premiešame s trochou olivového oleja
2. Na panvici rozohrejeme olej, opečieme hlivu kým nezmäkne, podlejeme vodou, v ktorej sme rozmiešali sušený bujón a privedieme do varu
3. Pridáme rajčiny a petržlenovú vňať, krátko prehrejeme a odstavíme
4. Cestoviny zmiešame s omáčkou, podľa preferencie pridáme ešte olivový olej, aby neboli cestoviny príliš suché(odporúčam veeeľa olivového oleja :)
5. Rozdelíme do tanierov, posypeme parmezánom a ozdobíme bazalkou

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára