1. apríla 2012

Špagety Aglio Olio

4 porcie
príprava 15 minút

450g špagiet
125ml olivového oleja
3-4 strúčiky cesnaku pretlačeného cez lis
morská soľ
čierne korenie
3 polievkové lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
chilli papričky nasekané (podľa chuti, nemusia byť)
čerstvo nastrúhaný parmezán na posypanie

1. Špagety uvaríme v osolenej vode a zlejeme
2. Medzitým mierne rozohrejeme olej na panvici, pridáme cesnak a soľ a chvíľu varíme za stáleho miešania. Cesnak nesmie zhnednúť.
3. Odstavíme z ohňa, zmiešame z čerstvo zliatymi špagetami, pridáme petržlenovú vňať, chilli papričky a riadne premiešame
4. Ihneď podávame - naservírujeme na tanier, okoreníme a posypeme parmezánom

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára