1. apríla 2012

5 Dôvodov Prečo Je Vegetariánstvo Dobré


1. Jedlá rastlinného pôvodu obsahujú minimum alebo žiadny cholesterol, preto nespôsobujú srdcové ochorenia. Vegetariánska kuchyňa má prirodzene nízky výskyt nasýtených tukov a vegetariáni majú vo zvyku prijímať menej kalórií, preto sa u nich málokedy vyskytuje obezita. U ľudí nekonzumujúcich mäso sa v omnoho nižšom počte vyskytujú prípady rakoviny a iných vážnych ochorení.

2. Rastlinná potrava má oveľa vyšší obsah vlákniny ako živočíšne produkty. Vláknina je veľmi dôležitá pre zdravé fungovanie tráviaceho ústrojenstva.

3. Jedlá výlučne rastlinného pôvodu obsahujú všetky významné a potrebné vitamíny a minerály, dôležitá je vyváženosť stravy. Ovocie a zelenina sú významných zdrojom fytochemikálií - výživných látok, ktoré prispievajú k lepšiemu fungovaniu každého orgánu nášho tela.

4. Vegetariáni sú presvedčení, že konzumovanie jedál rastlinného pôvodu je bezpečnejšie ako konzumovanie živočíšnych produktov. Dokazujú to aj rôzne ochorenia vyskytujúce sa v posledných desaťročiach pochádzajúcich výlučne zo zvierat ako napríklad vtáčia chrípka, "choroba šialených kráv", ale aj typické ochorenia z mäsa ako napríklad trichinelóza (svalovec). 

5. Ekológovia a environmentálni nadšenci veria, že viac stravy založenej na rastlinnom pôvode je dobré pre našu planétu. Je štúdiami dokázané, že na nakŕmenie vegetariánov/vegánov je potrebné omnoho menej vody, enegií a poľnohospodárskej pôdy než na nakŕmenie "mäsožravcov".

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára