1. apríla 2012

Fusilli v Paradajkovo-Bylinkovej Omáčke



4 porcie
príprava 20 minút

350g cestovín fusilly (špirály)
2x400g konzerva drvených paradajok
120g sušených rajčín nakrájaných na kúsky
1 polievková lyžica oleja (môžme použiť aj olej zo sušených rajčín)
1 malá cibuľa pokrájaná najemno
2 strúčiky cesnaku posekaného najemno
2 polievkové lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňati
2 polievkové lyžice nasekanej čerstvej bazalky
1 čajová lyžička nasekaného čerstvého oregana
1 čajová lyžička nasekaného čerstvého rozmarínu
morská soľ
lístky čerstvej bazalky na  ozdobu
čerstvo nastrúhaný parmezán na posypanie


1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme a premiešame s 1 polievkovou lyžicou olivového oleja
2. Vo väčšej panvici alebo hrnci rozohrejeme olej, opečieme cibuľu do sklovita, pridáme cesnak, sušené rajčiny a za stáleho miešania opečieme, tak aby cesnak nezhnedol
3. Pridáme drvené paradajky, osolíme a privedieme do varu
4. Pridáme bylinky, dobre premiešame a necháme povrieť 1 minútu
5. Omáčku premiešame s cestovinami, rozdelíme do tanierov, posypeme riadnou dávkou parmezánu a ozdobíme lístkami bazalky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára