3. apríla 2012

Omeleta s Rukolou a Syrom


4 porcie
príprava 15 minút

12 vajec
4 polievkové lyžice mlieka
4 polievkové lyžice nasekaných byliniek (petržlenová vňať, pažítka, majorán...)
50g masla
125g mäkkého kozieho syru pokrájaného na kocky
2 polievkové lyžice rukoly
morská soľ
čierne korenie

1. Vajíčka, mlieko, bylinky, soľ a čierne korenie roztrepeme v miske vidličkou - z uvedeného množstva sme tak pripravili zmes pre 4 osoby - každý kus omelety sa pripravuje zvlášť na panvici, preto celú zmes budeme v ďalšom postupe deliť na štvrtiny

2. Na panvici roztopíme štvrtinu masla. Keď prestane maslo peniť, vlejeme na panvicu štvrtinu vajíčkovej zmesi tak, aby pokrývala celú plochu panvice a varíme na miernom príkone tepla
3. Hneď ako sa omeleta uvarí na okrajoch ale v strede je ešte trochu riedka, vložíme štvrtinu množstva syru a rukoly na jednu polovicu panvice a necháme ešte chvíľu prehriať
4. Omeletu preklopíme na polovicu a opatrne preložíme na tanier, najlepšie aj ihneď podávame
5. Takýmto spôsobom urobíme ďaľšie 3 porcie, podávame s chlebom alebo toastom

3 komentáre: