31. marca 2012

Šalát zo Špenátu a Gorgonzoly

4 osoby
príprava 10 minút

200g čerstvých špenátových listov
200g zelených fazuliek (čerstvých alebo mrazených)
125g vlašských orechov, rozpolených
150g syru gorgonzoly (alebo nivy), nadrobený na kúsky
1 polievková lyžica medu

dressing:
4 polievkové lyžice oleja z vlašských orechov
2 polievkové lyžice olivového oleja
1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
morská soľ a čierne korenie

1. Na panvici rozohrejeme med, pridáme orechy a pražíme 2-3 minúty, kým sú orechy lesklé
2. Fazuľky sparíme vo vriacej vode 2-3 minúty, scedíme cez sitko,ochladíme prúdom studenej vody, necháme odkvapkať a vysušiť
3. Špenát umyjeme a vysušíme, zmiešame s fazuľkou, orechmi a gorgonzolou
4. Ingrediencie na dressing v miske vymiešame vidličkou a nalejeme na šalát
5. Rozdelíme do misiek, v prípade potreby ešte dochutíme olivovým olejom

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára