30. marca 2012
Domáce Musli
cca 8 porcií (alebo na celý týždeň dopredu)
príprava 20 minút
4 šálky ovsených vločiek (alebo 3 šálky ovsených, 1 šálka pohánkových)
3 polievkové lyžice slnečnicových alebo tekvicových semienok
1 polievková lyžica drvených ľanových semienok
6 čajových lyžičiek strúhaného kokosu
1/2 šálky javorového sirupu (môžme použiť aj med, v takom prípade bude musli sladšie)
2 banány nakrájané na kocky
1/2 šálky hrozienok
2 polievkové lyžice nasekaných vlašských alebo lieskových orechov
3 polievkové lyžice arganového, sójového alebo ľanového oleja
1 šálku nakrájaných čerstvých jahôd
1. Vo väčšom hrnci nasucho a za častého miešania opečieme vločky, slnečnicové a ľanové semienka, kokos, javorový sirup a banány až kým vločky zhnednú
2. Odstavíme z ohňa a pridáme hrozienka, orechy a olej
3. Rozdelíme do misiek a pridáme čerstvé ovocie
Tip: Môžme podávať aj so sójovým alebo klasickým jogurtom
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára