30. marca 2012

Domáce Musli


cca 8 porcií (alebo na celý týždeň dopredu)
príprava 20 minút

4 šálky ovsených vločiek (alebo 3 šálky ovsených, 1 šálka pohánkových)
3 polievkové lyžice slnečnicových alebo tekvicových semienok
1 polievková lyžica drvených ľanových semienok
6 čajových lyžičiek strúhaného kokosu
1/2 šálky javorového sirupu (môžme použiť aj med, v takom prípade bude musli sladšie)
2 banány nakrájané na kocky
1/2 šálky hrozienok
2 polievkové lyžice nasekaných vlašských alebo lieskových orechov
3 polievkové lyžice arganového, sójového alebo ľanového oleja
1 šálku nakrájaných čerstvých jahôd

1. Vo väčšom hrnci nasucho a za častého miešania opečieme vločky, slnečnicové a ľanové semienka, kokos, javorový sirup a banány až kým vločky zhnednú
2. Odstavíme z ohňa a pridáme hrozienka, orechy a olej
3. Rozdelíme do misiek a pridáme čerstvé ovocie

Tip: Môžme podávať aj so sójovým alebo klasickým jogurtom

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára