30. marca 2012

Rímsky Šalát s Červenou Repou, Tofu a Olivami

 4 osoby
príprava 10 minút

1 hlávka rímskeho (alebo ľadového) šalátu pokrájaného na kúsky
2 balenie bieleho tofu nakrájaného na kocky
1 šálka červenej repy, očistenej a pokrájanej na tenké plátky
1 šálka uhoriek pokrájaných na kocky
1/2 šálky cherry paradajok pokrájaných na polovice
1/2 šálky rozpolených čiernych olív
1/3 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu

dressing č.1:
4 polievkové lyžice olivového oleja (alebo aj viac podľa chuti a preferencií)
3 polievkové lyžice citrónovej šťavy

dressing č.2:
1 strúčik cesnak pretlačený cez lis
3 polievkové lyžice citrónovej šťavy
5 polievkových lyžíc olivového oleja
1 čajová lyžička pasty z čiernych olív

1. Rímsky šalát umyjeme a vysušíme
2. Všetky ingredience spolu zmiešame v miske, zalejeme olivovým olejom a dobre premiešame
3. Pripravíme si dressing č.1 alebo č.2 podľa chuti - všetky ingrediencie spolu riadne premiešame v miske vidličkou, a zalejeme ním šalát
4. Rozdelíme do misiek, posypeme parmezánom a podávame so špaldovými alebo ryžovými chlebíčkami (Bio, Racio)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára