30. marca 2012

Šalát Zo Zelených Fazuliek

 4 osoby
príprava 10 minút

2 balenia lahôdkového tofu pokrájané na kocky
2 šálky zelených fazuliek (mrazených alebo čerstvých)
2 paradajky pokrájané na mesiačiky, alebo 10 cherry paradajok rozpolených
3 polievkové lyžice šalotky posekanej najemno (môže byť aj jarná alebo červená cibuľka)
1/2 šálky uvareného kuskusu
3 polievkové lyžice olivového oleja
šťava z 1 citróna
morská soľ
čierne korenie

1. Fazuľky sparíme vo vriacej vode a vychladíme v sitku pod studenou tečúcou vodou
2. Kuskus pripravíme podľa návodu na obale - zalejeme vriacou vodou v pomere 1(kuskus):2(voda) a necháme 10 minút prikryté napučať
3. V mise zmiešame fazuľku s paradajkami, tofu, kuskusom a šalotkou, pridáme olivový olej, citrónovú šťavu, ochutíme soľou a korením a dobre premiešame
4. Servírujeme ozdobené kolieskom citróna

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára