20. marca 2012

Rigatoni s Gorgonzolou

4 osoby
príprava 20 minút

400g cestovín rigatone, alebo penne
2 polievkové lyžice neslaného masla
200g syru Gorgonzola (alebo Niva) nakrájaný na kocky
200 ml smotany na šlahanie
2 polievkové lyžice vermutu alebo bieleho vína
8 lístkov čerstvej šalvie
morská soľ
čierne korenie

1. Uvaríme cestoviny v osolenej vode "al dente", zlejeme a pokvapkáme trochou olivového oleja a premiešame
2. Medzitým v panvici rozpustíme maslo, pridáme šalviu a 1 minútu jemne miešame, potom lístky vyberieme a odložíme bokom
3. Pridáme syr, miešame kým sa nerozpustí, potom pridáme 3/4 smotany a vermut
4. Ochutíme soľou a korením a miešame kým omáčka nezhustne, dolejeme zvyšok smotany podľa hustoty
5. Hotovú omáčku premiešame s cestovinou, rozdelíme do tanierov a ozdobíme odloženou šalviou

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára