30. marca 2012

Opekané Zeleninové Tofu na Zázvore

 4 osoby
príprava 30 minút


2 balenia bieleho tofu nakrájané na kocky
2 polievkové lyžice mletej rasce
1 polievková lyžica mletej červenej papriky
1 polievková lyžica čerstvého zázvoru, posekaného najemno (kto má veľmi rád zázvor aj 2 lyžice :)
1 čajová lyžička trstinového cukru
4 polievkové lyžice oleja
1 cibuľa nakrájaná najemno
2 strúčiky posekaného cesnaku
1 cuketa pokrájaná na kolieska
1 zelená paprika pokrájaná na kocky
1 žltá paprika pokrájaná na kocky
1 šálka zelených fazuľových strukov (alebo hrášku, mrkva, mladé sterilizované kukuričky....)
1 šálka šampiónov načistených a nakrájaných
1 polievková lyžica citrónovej alebo limetkovej šťavy

1. V miske zmiešame všetky koreniny, aj zázvor a cukor, pridáme tofu a riadne premiešame
2. V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejeme olej a opečieme tofu asi 4 minúty
3. Tofu vyberieme s dierkovanou lyžicou a odložíme bokom
4. Na olej pridáme cibuľu a papriku a opečieme 3 minúty, potom pridáme ostatnú zeleninu a hríby a opečieme ďalších 5 minút, kým zelenina nezmäkne
5. Pridáme cesnak, vrátime tofu a pridáme citrónovú šťavu a premiešame
6. Podávame s ryžou

Tip: Zeleninu môžme obmieňať podľa chuti, napr. zelené fazuľové struky nahradíme mrkvou, alebo mladou sterilizovanou kukuričkou, hráškom a pod.....

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára