28. februára 2012

Vegetariánsky Guláš

4 osoby
príprava 30 minút

3 polievkové lyžice oleja
1 balíček (80g) sójového mäsa, kociek alebo nudličiek
2 menšie zemiaky očistené a nakrájané na kocky
1x400g konzerva červenej alebo bielej prepláchnutej fazule
1 cibuľa nakrájaná
3 strúčiky cesnaku posekané najemno
1 malú zelenú, 1 červenú a 1 žltú papriku, aby bol guláš farebný :)
1/2 šálky drvených paradajok z konzervy, alebo paradajkovej pasty
2 polievkové lyžice mletej červenej papriky
1 čajová lyžička majoránu
1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
4 šálky vody
2 čajové lyžičky sušeného polievkového základu
morská soľ

1. Sójové mäso dáme na 5 minút variť vo vriacej vode ochutenej zeleninovým bujónom alebo základom, zlejeme
2. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, rascu a sójové mäso a na prudkom príkone tepla opekáme do zlata
3. Pridáme paradajky a cesnak a za stáleho miešania podusíme 3 minúty
4. Pridáme mletú papriku, premiešame
5. Pridáme zemiaky a zelenú papriku, zalejeme vodou s polievkovým základom a dobre premiešame
6. Privedieme do varu a varíme, kým sa zemiaky neuvarie
7. Krátko pred odstavením pridáme fazuľu a majorán a dochutíme soľou
8. Podávame s chlebom

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára