17. februára 2012

Vegetariánske Carbonary

4 osoby
príprava 20 minút

350g špagiet
2 balíčky údeného tofu pokrajaného na kocky
2 polievkové lyžice olivového oleja
6 vajec
3dl sójovej smotany
2 polievkové lyžice petržlenovej vňati nasekanej
10ks sušených rajčín pokrájaných na kúsky
čerstvo nastrúhaný parmezán (na ozdobu)

1. Špagety uvaríme v osolenej vode, scedíme, vrátime späť do hrnca, pokvapkáme olivovým olejom, a zamiešame
2. Na panvici rozohrejeme olej a osmažíme údené tofu zo všetkých strán
3. Vajcia vidličkou roztrepeme a zmiešame so sójovou smotanou
4. Špagety v hrnci umiestnime na stredný príkon tepla, prilejeme vajíčkovu zmes, pridáme opečené tofu, sušené rajčiny a petržlenovú vňať a za stáleho miešania varíme cca 3-5 minút, aby sa vajcia uvarili, ale omáčka by mala ostať trochu krémová
5. Rozdelíme do tanierov a posypeme parmezánom

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára