17. februára 2012

Hráškovo-zemiaková Polievka s Rukolou

4 osoby
príprava 25 minút

3 polievkové lyžice oleja
1 menšia cibuľa nakrájaná najemno
2 strúčiky cesnaku nakrájané najemno
2 čajové lyžičky tymiánu, sušeného alebo čerstvého (nasekať najemno)
2 zemiaky (250g) nakrájané
1x400g konzervovaného hrášku alebo čerstvého
30g rukoly
4 šálky vody
4 lyžičky sušeného polievkového základu
šťava z 1/2 citróna
morská soľ

1. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a cesnak a opečieme na miernom ohni do sklovita
2. Pridáme tymián a chvíľku ešte opečieme
3. Zalejeme vodou s polievkovým základom, pridáme zemiaky, privedieme do varu a varíme cca 10-15 minút, kým sa zemiaky neuvaria (ak používame čerstvý hrášok pridáme a varíme spolu zo zemiakmi)
4.  Do polievky pridáme rukolu a citrónovú šťavu, rozmixujeme mixérom do hladka
5. Necháme ešte zovrieť, v prípade potreby dochutíme soľou

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára