23. februára 2012

Toskánska Polievka s Bazalkovým Olejom

4 osoby
príprava 20 minút

2 polievkové lyžice olivového oleja
1 cibuľa pokrájaná najemno
2 strúčiky cesnaku posekané najemno
1 čajová lyžička rozmarínu
1x400g konzerva drvených paradajok
1x400g konzerva bielej fazule, prepláchnutá
4 šálky vody
4 čajové lyžičky sušeného zeleninového bujónu
morská soľ
čerstvo nastrúhaný parmezán na ozdobu

160g cestovín do polievky

na bazalkový olej
25g bazalkových lístkov
150ml olivového oleja

1. Olej rozohrejeme v hrnci, pridáme cibuľu a cesnak a osmažíme do sklovita
2. Pridáme rozmarín a chvíľu miešame
3. Pridáme paradajky, chvíľu osmažíme a zalejeme vodou, polievkovým základom a fazuľou
4. Privedieme do varu, povaríme ešte minútu
5. Medzičasom si uvaríme cestoviny v osolenej vode, scedíme a rozdelíme do tanierov, pridáme polievku, posypeme parmezánom a polejeme polievkovou lyžicou bazalkového oleja

Bazalkový olej:
1. V malom hrnčeku necháme zovrieť vodu a vložíme bazalkové lístky, povaríme 30 sekúnd
2. Zlejeme a lístky vysušíme kuchynskou utierkou
3. Olivový olej s lístkami rozmixujeme mixérom

Tip: Namiesto Bazalkového oleja môžme ochutiť bazalkovým pestom

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára