7. februára 2012

Najčokoládovejšie Muffiny


12 muffín
príprava 15 minút
pečenie 22-25 minút

na tento recept potrebujeme formu na muffiny na 12 ks

275g hladkej múky
115g masla
100g 70% čokolády
200g trstinového cukru
1 tsp/5ml/4g sódy bikarbóny (1 čajová lyžička)
1/8 tsp/  1/8 čajovej lyžičky soli
150g mlieka
1 vajcia
100g bieleho jogurtu
1 tsp/2,5ml/  1/2 čajovej lyžičky vanilkového cukru
150g 50% čokolády, nasekanej na kúsky


1. Rúru vyhrejeme na 170°C (elektrickú), 190°C plynovú. Formu vystelieme papierovými košíkmi alebo vytrieme maslom a vysypeme múkou
2. Maslo a 70% čokoládu pomaly roztopíme hrnci
3. Múku, cukor, sódu bikarbónu a soľ preosejeme do väčšej misy a dobre premiešame
4. Vajce, jogurt, mlieko a vanilkový cukor roztrepeme v miske a vlejeme ho do čokoladovomaslovej zmesi a opäť roztrepeme
5. Pomaly vlejeme čokoládovú zmes do múky a veľkou kovovou lyžicou zľahka premiešame, pridáme čokoládové kúsky a opäť zľahka premiešame
6. Zmesou naplníme košíčky za pomoci lyžice, každý košíček takmer po vrch
7. Pečieme 22-25 minút, kým sú muffiny nadýchané. Keď jemne stlačíme povrch, vracia sa späť.
8. Vyložíme na mriežku a necháme vychladnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára