9. februára 2012

Mrkvovo-Šošovicová Kari Polievka

4 osoby
príprava 25 minút

2 polievkové lyžice oleja
1 cibuľa nakrájaná najemno
1 strúčik cesnaku nasekaný najemno
350g mrkvy nakrájanej na kocky
1 menší zemiak nakrájaný na kocky
100g červenej šošovice
2 polievkové lyžice kari
4 šálky vody
4 čajové lyžičky sušeného polievkového základu
1 polievková lyžica nasekaného koriandru (čerstvý alebo sušený)
morská soľ

1/2 šálky sójového mlieka alebo smotany

na vrch polievky na dochutenie:
Limetový olej
4 polievkové lyžice olivového oleja
nastrúhaná kôra a šťava z 1 limety

1. Olej rozohrejeme v hrnci, osmažíme cibuľu a cesnak do mäkka, cca 4 minúty
2. Pridáme kari, minútu opečieme za stáleho miešania
3. Pridáme zemiaky, mrkvu, šošovicu, vodu a polievkový základ, dobre premiešame a necháme zovrieť
4. Varíme cca 10-15 minút do mäkka, potom rozmixujeme mixérom
5. Prisypeme koriander, vlejeme mlieko a krátko povaríme
6. Limetový olej pripravíme vymiešaním oleja, limetovej kôry a šťavy v miske
7. Olejom pokvapkáme polievku už naservírovanú v tanieroch
8. Podávame s chrumkavou grahamovou bagetkou

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára