7. februára 2012
Bruschetta s Paradajkami a Ricottou
4 osoby
príprava 15 minút
500g cherry paradajok, vo zväzkoch alebo celé
2 polievkové lyžice olivového oleja
4-8 plátkov celozrnného chleba
1 strúčik cesnaku, očistený
350g syru ricotta izbovej teploty
lístky čerstvej bazalky
1 polievková lyžica pesta
soľ a čierne korenie
1. Rúru vyhrejeme na 200°C
2. Paradajky uložíme na pekáč, osolíme, trocha okoreníme a polejeme olivovým olejom a upečieme v rúre cca 10 minút
3. Medzitým na teflónovej panvici na troche olivového oleja opečieme chlebíky do zlata a každý potom potrieme cesnakom z oboch strán
4. Chlebíky ešte teplé uložíme na tanier, potrieme tenkou vrstvou pesta, na ne uložíme ricottu a upečené paradajky a ozdobíme lístkami bazalky
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára