7. februára 2012

Bruschetta s Paradajkami a Ricottou


4 osoby
príprava 15 minút

500g cherry paradajok, vo zväzkoch alebo celé
2 polievkové lyžice olivového oleja
4-8 plátkov celozrnného chleba
1 strúčik cesnaku, očistený
350g syru ricotta izbovej teploty
lístky čerstvej bazalky
1 polievková lyžica pesta
soľ a čierne korenie

1. Rúru vyhrejeme na 200°C
2. Paradajky uložíme na pekáč, osolíme, trocha okoreníme a polejeme olivovým olejom a upečieme v rúre cca 10 minút
3. Medzitým na teflónovej panvici na troche olivového oleja opečieme chlebíky do zlata a každý potom potrieme cesnakom z oboch strán
4. Chlebíky ešte teplé uložíme na tanier, potrieme tenkou vrstvou pesta, na ne uložíme ricottu a upečené paradajky a ozdobíme lístkami bazalky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára