29. marca 2012

Bylinkový Kuskus s Hríbami a Tofu

4 osoby
príprava 20 minút

160g kuskusu
2 biele tofu pokrájané na kocky

140g šampiňónov očistených a pokrájaných
1 veľká červená paprika očistená a pokrájaná na kocky
1 strúčik cesnaku posekaný najemno
2 polievkové lyžice olivového oleja
2 polievkové lyžice mixu byliniek - oregano, bazalka, petržlenová vňať (sušených alebo čerstvých)
morská soľ

1. Kuskus pripravíme podľa návodu na obale (zalejeme ho v pomere 1:2 horúcim zeleninovým vývarom) a necháme 10 minút pod pokrievkou nabobtnať
2. Na väčšej hlbšej panvici alebo hrnci rozohrejeme olej, opečieme cesnak asi minútu
3. Pridáme papriku, šampiňóny,tofu, osolíme a na strednom príkone tepla smažíme za občasného miešania cca 10 minút, tak aby bola paprika stále chrumkavá
4. Vmiešame 1/3 byliniek, premiešame a odstavíme
5. Do pripraveného kuskusu pridáme zvyšok byliniek, dobre premiešame a rozložíme na taniere do plného kruhu
6. Na stred lyžicou naporciujeme ugrilovanú zmes

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára