28. decembra 2011

Tofu s Cícrom na Bylinkách

4 porcie
príprava 20 minút

1 balíček lahôdkového tofu nakrájaného na kocky
1 konzerva 400g prepláchnutého cícera
2 cibule pokrájané najemno
2 lyžice olivového oleja
3 strúčiky cesnaku posekaného najemno
1 konzerva 400g drvených paradajok
3 polievkové lyžice posekanej petržlenovej vňate
3 polievkové lyžice posekanej mäty
morská soľ
čerstvo pomleté čierne korenie
šťava z polovice citróna

1. Vo veľkej panvici alebo hrnci rozohrejeme olej a opečieme tofu zo všetých strán, vyberieme a odložíme bokom
2. Do výpeku dáme cibuľu a opekáme asi 3 minúty, pridáme cesnak a opečieme ešte 1 minútu
3. Primiešame cícer a paradajky, privedieme do varu, a necháme mierne vrieť asi 5 minút
4. Vložíme späť tofu, pridáme citrónovú šťavu, petržlen a mätu, korenie a soľ, povaríme 1 minútu
5. Podávame s ryžou alebo opečeným chlebom

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára