28. decembra 2011

Pikantné Cestoviny s Javorovým Sirupom

4 porcie
príprava 20 minút

400g cestovín penne
2 strúčiky cesnaku nasekaného najemno
1 červená čili paprička nasekaná najemno
zázvor veľkosti lieskového orieška nasekaný najemno
1 žltá paprika očistená a nakrájaná na kocky
2 zväzky jarnej cibuľky nakrajaná najemno
200g cherry paradajok rozpolených
4 lyžice olivového oleja
2 čajové lyžičky sezamového oleja
šťava a kôra z 1 limetky
3 polievkovej lyžice sójovej omáčky napr. Kikoman
5 polievkových lyžíc javorového sirupu
morská soľ
kayenské korenie
100 g čerstvého špenátu

1. Cestoviny uvaríme
2. Olivový a sezamový olej rozpalíme na hlbšej panvici, cesnak, zázvor a čili papričku krátko opečieme a pridáme zvyšnú zeleninu a krátko opečieme
3. Pridáme kôru a šťavu z limetky, zalejem sójovou omáčkou a javorovým sirupom a 5 minút povaríme
4. Osolíme a okoreníme a premiešame s cestovinou, nakoniec primiešame špenát

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára