28. decembra 2011

"Sviečková" na Vegetariánsky Spôsob


4 porcie
príprava 30 minút


sójové mäso:
2 balenia sójového mäsa - plátkov
2 polievkové lyžice oleja
2 polievkové lyžice sójovej omáčky (Kikoman alebo Tamari)
3 čajové lyžičky sušeného polievkového základu

3 šálky vody

omáčka:
350g mrkvy pokrájanej na kocky
100g petržlenu pokrájaného na kocky
50g zeleru pokrájaného na kocky
3 ks čierneho korenia

2 bobkové listy
3 šálky vody
200ml sójovej smotany
1/4 čajovej lyžičky drvenej rasce
šťava z 1/2 citróna
soľ
špaldovú alebo celozrnnú múku na zahustenie omáčky

1. Sójové plátky uvaríme vo vývare z polievkového základu (15 minút) a zlejeme
2. Osmažíme ich na oleji a sójovej omáčke do zlata
3. Zeleninu spolu s korením a bobkovým listom uvaríme v 3 šálkach osolenej vody (10-15minút), vyberieme bobkový list aj korenie a rozmixujeme
4. Ak je omáčka riedka, múku rozmiešame v smotane a prilejeme
5. Dochutíme citrónovou šťavou a rascou
5. Osmažené sójové pláty zalejeme omáčkou a podávame s celozrnnou knedľou

2 komentáre: