6. decembra 2011

Špenátovo Nivové Cestoviny

4 porcie
príprava 20 minút

400g cestovín špirály alebo penne, tagliatelle
300g čerstvého špenátu alebo 350g sáčok mrazených špenátovych listov
2 lyžice oleja
2 strúčiky cesnaku nasekané najemno
1 cibuľa nakrájaná najemno
1 syr Niva
4 trojúholníky syrokrému
1x250ml smotany na varenie
2 šálky mlieka
2 polievkové lyžice múky
1/3 čajovej lyžičky muškátového orecha
morská soľ

1. V osolenej vode uvaríme cestoviny, zcedíme a premiešame s trochou olivového oleja
2. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej, osmažíme cibuľu do sklovita, pridáme cesnak a špenát a 5 minút podusíme
4. Smotanu zmiešame s mliekom a múkou a vlejeme do špenátu
5. Pridáme syry, muškátový orech a premiešame
6. Privedieme do varu a povaríme cca 2 minúty tak, aby sa syr roztopil
6. Omáčku primiešame k cestovinám a podávame, ozdobíme špenátovým listom

1 komentár: