6. decembra 2011

Cestoviny s Baklažánom a Paradajkami

4 osoby
príprava 20 minút

400g krátkych cestovín (6 šálok)
1 veľký baklažán
2 strúčiky cesnaku nakrájaáné na jemno alebo pretlačené
2 konzervy drvených lúpaných paradajok (á 425 ml)
1 polievkovej lyžice bazalky sušenej alebo čerstvej
100-150 g čiernych olív bez kôstok
1 lyžica olivového oleja
morská soľ
1 šálka nastrúhaného parmezánu (alt.: pre vegánov syr nepoužijeme)

1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode, baklažán nakrájame na kocky
2. Na panvici rozohrejeme olej a osmažíme baklažán, kým nezmäkne, pridáme cesnak a ešte chvíľku osmažíme
3. Pridáme drvené paradajky, bazalku, olivy, soľ a premiešame
4. Primiešame cestoviny a parmezán
5. Podávame, ozdobíme na vrch parmezánom a lístkami bazalky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára