28. decembra 2011

Krémová Karfiolová Polievka


4 porcie
príprava 20 minút

1x 400g čerstvého alebo mrazeného karfiolu
2 polievkové lyžice oleja
1 cibuľa posekaná najemno
2 polievkové lyžice špaldovej alebo celozrnnej múky
4 šálky vody
4 čajové lyžičky sušeného polievkového základu
mleté čierne korenie
mletý muškátový orech
3 polievkové lyžice sójovej smotany

1. V hrnci rozohrejeme olej a opečieme cibuľu, kým nezmäkne
2. Pridáme múku, premiešame, krátko opečieme a zalejeme vodou s polievkovým základom
3. Pridáme polovicu karfiolu, privedieme do varu,varíme 10 minút a zmixujeme
4. Vložíme druhú polovicu karfiolu, korenie, muškátový orech a sójovú smotanu a povaríme ďaľších 10 minút

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára