7. marca 2012

Tagliatelle s Paradajkami a Olivami


4 osoby
príprava 15 minút

350g zelených špenátových cestovín tagliatelle
2x 400g konzervy drvených lúpaných paradajok
1x 350g konzerva čiernych olív
1 polievková lyžica olivového oleja
1 strúčik prelisovaného cesnaku
3 čajové lyžičky sušenej bazalky
(alebo nasekanej čerstvej bazalky)
morská soľ
čerstvo nastrúhaný parmezán

1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame
2. Na hlbšej panvici rozohrejeme olej, pridáme cesnak a chvíľku smažíme

3. Pridáme paradajky, olivy, bazalku a soľ, premiešame a privedieme do varu
4. Povaríme cca 1 minútu a zmiešame s cestovinou
5. Vrch posypeme parmezánom

1 komentár: