15. marca 2012

Fazuľová Vegánska


4 osoby
príprava 20 minút

2 polievkové lyžice oleja
1 menšia cibuľa nasekaná najemno
1/2 čajovej lyžičky červenej papriky
2 väčie zemiaky pokrájané na malé kocky
1x400g konzerva fazule (červenej alebo bielej)
2 sójové párky nakrájané na kolieska
3 šálky vody
3 čajové lyžičky sušeného zeleninového základu
2 šálky sójového mlieka
1 polievková lyžica špalkovej múky
trocha citrónovej šťavy
morská soľ

1. V hrnci rozohrejeme olej a opečieme cibuľu do sklovita
2. Stiahneme z ohňa, pridáme papriku a premiešame
3. Pridáme zemiaky, bobkový list a zalejeme vodou a zeleninovým základom a dobre premiešame
4. Privedieme do varu a varíme kým sa zemiaky neuvaria cca 10 minút
5. Medzitým v sójovom mlieku vydličkou rozmiešame múku
6. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme fazuľu, párky a mlieko s múkou, privediem do varu a povaríme ešte 3 minúty
7. Na záver vlejeme trocha citrónovej šťavy,  v prípade potreby dochutíme soľou

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára