15. februára 2012

Sójový Paprikáš

4 osoby
príprava 30minút

sójové mäso:

1x80g balíček sójového mäsa - nudličiek
4 šálky vody
2 čajové lyžičky sušeného polievkového základu
1 polievková lyžica oleja
2 polievkové lyžice sójovej omáčky

2 čajové lyžičky sušeného polievkového základu

250g cestovín - kolienok

paprikáš:
1 cibuľa nakrájaná najemno
3 polievkové lyžice oleja
1 polievková lyžica sladkej červenej papriky
2 polievkové lyžice múky
3/4 šálky paradajkovej pasty,pyré alebo pretlaku
2 šálky vody
2 čajové lyžičky sušeného polievkového základu
1/2 čajovej lyžičky drvenej rasce
1x 200ml sójovej smotany, alebo sójového mlieka


1. Pripravíme sójové mäso - vodu s polievkovým základom privedieme do varu, vložíme sójové mäso a varíme 10-15 minút, zlejeme
2. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme sójovú omáčku, sójové mäso a opečieme do zlata
3. Uvaríme si cestoviny v osolenej vode

4. V hrnci rozohrejeme olej, opečieme cibuľu do sklovita, pridáme múku a chvíľu smažíme a miešame
5. Odoberieme z ohňa, pridáme papriku a zamiešame
6. Pridáme rascu a paradajkové pyré a vrátime späť na oheň, dobre premiešame
7. Zalejeme vodou s polievkovým základom, dobre premiešame, pridáme sójovú smotanu alebo mlieko a privedieme do varu
8. Na záver pridáme do paprikášu opečené sójové mäso a podávame s kolienkami (prípadne ryžou)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára