15. februára 2012

Farfalle s Cuketkou a Tofu

4 osoby
príprava 20 minút

350g cestovín farfalle
2 balíčky bieleho tofu rozmačkané vydličkou
2 cukety nakrájané na polokolieska
2 strúčiky cesnaku nakrájaného najemno
3 polievkové lyžice olivového oleja
1 polievková lyžica nasekanej mäty
1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate
8ks sušených paradajok nakrájaných na kúsky
šťava z 1/2 limety
čerstvo nastrúhaný parmezán
morská soľ

1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode, zlejeme, pridáme trošku olivého oleja a zamiešame
2. Olej rozohrejeme na väčšej panvici, pridáme cuketu a cesnak, a opečieme 5 minút, pridáme tofu, osolíme, premiešame a prehrejeme tak cca 1 minútu
3. Opečenú cuketu s tofu primiešame k cestovinám, pridáme bylinky a sušeného paradajky, limetovú šťavu a riadne premiešame, v prípade potreby ešte pridáme trocha olivového oleja
4. Rozdelíme do tanierov a posypeme parmezánom


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára