5. februára 2012

Penne v Hríbovej Omáčke

4 osoby
príprava 20 minút

300g cestovín penne
4 polievkové lyžice olivového oleja
3 šalotky alebo 1 cibuľa nakrájané najemno
400g hlivy nakrájanej
1 menšia - nie kopcovitá polievková lyžica hladkej špaldovej múky
250ml sójovej smotany
2 polievkové lyžice bieleho vína
100g sušených rajčín pokrájaných na kúsky
muškátový orech
morská soľ
čierne korenie
petržlenová vňať nasekaná

1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na "al dente", scedíme,pridáme trochu olivového oleja  a zamiešame
2. Olej rozohrejem na panvici, pridáme šalotku a smažíme na miernom ohni 4 minúty, kým nezmäkne
3. Pridáme hlivu a smažíme 2 minúty, osolíme, okoreníme, pridáme múku a miešame 1 minútu
4. Odstavíme z ohňa, postupne pridáme sójovú smotanu a víno
5. Vrátime späť na oheň, pridáme rajčiny a muškátový orech a varíme cca 5 minút za občasného miešania
6. Omáčku zmiešame s cestovinou a podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou

Tip: Ak je omáčka príliš hustá, môžme ju zriediť pridaním malého množstva horúceho zeleninového vývaru

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára