22. januára 2012

Opekané Zemiaky s Jogurtovo-Kôprovým Dressingom

4 osoby
príprava 30 minút

1kg - 1,2kg zemiakov v šupke, umytých a pokrájaných na mesiačiky
4 polievkové lyžice oleja
1-2 polievkové lyžice sušenej červenej papriky
morská soľ

na dressing:
4x 145g bieleho jogurtu
kôpor čerstvý nasekaný alebo sušený

1. Rúru vyhrejeme na 180°C
2. Zemiaky v šupke dôkladne umyjeme, nakrájame na mesiačiky a privedieme do varu v osolenej vode, varíme cca 1-2 minúty a zlejeme
3. Zliate zemiaky dáme do misky, kde ich premiešame s olejom, paprikou a soľou
4. Vysypeme na pekáč a dáme upiecť do zlata,  cca 15 minút
5. Zatiaľ si pripravíme dresing - zmiešame jogurt s kôprom a rozdelíme do misiek, podávame so zemiakmi

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára