23. novembra 2011

Vegetariánske Karí


4 porcie
príprava 30 min.


1 cibuľa
1/2 póru
3 zemiaky
1 veľký baklažán
1 strúčik cesnaku
kúsok zázvoru
4 lyžice oleja
100g kešu orechov, kvalitné (najlepšie organic)
2 lyžičky karí
1 konzerva drvených paradajok (425 ml)
morská soľ
rasca
300ml kokosového mlieka
100g sušených marhúľ

1. Cibuľu nakrájame najemno a pór na kolieska. Očistené zemiaky a baklažán nakrájame na kocky. Cesnak a zázvor nasekáme najemno.
2. Na panvici rozpálime olej a opražíme cibuľu, pór, zemiaky, baklažán a kešu. Pridáme cesnak, zázvor a karí a krátko opečieme. Podlejeme paradajkovými kúskami a ochutíme rascou a morskou soľou. Prikryjeme a na miernom ohni 10 minút povaríme.
3. Marhule pridáme spolu s kokosovým mliekom. Varíme ďalších 5 minút a dochutíme morskou soľou.

Podávame s ryžou

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára