20. decembra 2011

Polievka zo "Špajze"



4 porcie
príprava 30 minút

2 polievkové lyžice olivového oleja
1 cibuľa nakrájaná
1x 400g konzerva drvených lúpaných paradajok
4 čajové lyžičky sušeného polievkového základu
1 polievková lyžica pesta
1 čajova lyžička trstinového cukru
4 poháre vody

1x 200g konzerva prepláchnuteho cíceru
1x 200g konzerva preplachnutej červenej fazule
100g konzerva alebo mrazeného hrachu
100g mrazených zelených fazuľových luskov
100g cestovín do polievky napr. mušličky

1. Olej rozohrejeme v hrnci a opečieme cibuľu do mäkka
2. Pridáme paradajky, vodu, polievkový základ, pesto a cukor, premiešame a privedieme do varu
3. Pridáme cicer, fazuľu, hrach a fazuľové lusky a povaríme ešte 5 min, ak treba dochutíme soľou
4. Cestoviny uvarime zvlášť, rozdelíme do tanierov a podávame s polievkou, môžme ozdobiť na vrchu trochou pesta a parmezánom

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára