20. decembra 2011

Cestoviny s Bielym Plesňovým Syrom a Žeruchou



4 porcie
Príprava 15 minút

400g krátkych cestovín (špirály, penne alebo farfalle)
2 polievkové lyžice olivového oleja
2 čajové lyžičky čili pasty
200g bieleho plesňového syru (napr. Hermelín)
14ks sušených paradajok, pokrájaných na kúsky
120g mixu čerstvého špenátu, rukoly a žeruchy
morská soľ
čerstvo namleté čierne korenie

1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode a zlejeme
2. Syr vyberiem z chladničky, aby nebol príliš studený, alebo ho veľmi krátko z oboch strán ohrejeme na suchej panvici, aby sa trošku oteplil, nakrájame ho na kocky a pridáme do ešte teplých cestovín, k tomu pridáme olivový olej, čili pastu, a sušené rajčiny a zamiešame
3. Podľa chuti dosolíme, vmiešame 3/4 čerstvého šalátu a dobre premiešame
4. Podávame, a ozdobíme zvyškom šalátových listov, pokoreníme a polejeme trochou olivového oleja

Tip: namiesto uvedenej zmesi šalátu môžme použiť aj rôznu inú zmes podľa chuti - musí to však byť šalát chuťovo výrazný , napr.: zmes - červený a zelený Batavia šalát, červený dubový list, šalát frisee a rukola

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára