24. novembra 2011

Tekvica Hokkaidó s Javorovou Omáčkou

4 porcie
1269 kJ/302 kcal/1 porcia

1 tekvica hokkaidó (cca 600g)
2 cibule
2 lyžice olivového oleja
soľ
3 lyžice javorového sirupu
1-2 stonky stopkového zeleru
za hrsť vlašských orechov
(alebo píniových)

1. Tekvicu umyjeme, vyčistíme od semien a nakrájame na kocky. Cibulu očistíme a nakrájame na jemno.
2. V hlbšej panvici rozohrejeme olej a osmažíme tekvicu s cibuľkou. Osolíme a pridáme sirup.
3. Podlejeme trochou vody a necháme podusiť, kým zelenina nezmäkne (cca 10 min)
4. Medzitým nakrájame zeler a pridáme ho na konci dusenia, aby ostal pekne chrumkavý.
5. Na suchej panvici opražíme orechy a posypeme hotovú zeleninu

Podávame s ryžou, alebo celozrnnými cestovinami.

Tip: Tekvica hokkaido sa nešúpe. Stačí ju tepelne spracovať cca 10 minut a je krásne mäkká.

Tip: Tekvica hokkaido je výborná alternatíva k opekaným zemiakom, stačí ju vyčistiť od semien, nakrájať na kocky alebo mesiačiky a opiecť na panvici cca 10 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára