3. februára 2012
Horčicová Omáčka so Sójovým Mäsom a Knedľou
4 osoby
príprava 20 minút
omáčka:
4 šalotky, alebo 2 cibule nakrájané nadobrobno
40g masla (alebo 3 polievkové lyžice oleja)
4 polievkové lyžice múky
2 čajové lyžičky trstinového cukru
1 liter vody
4 čajové lyžičky sušeného polievkového základu
3 čajové lyžičky horčice
morská soľ
mleté čierne korenie
sójové mäso:
2 balenia sójového mäsa
3 šálky vody
3 čajové lyžičky polievkového základu
2 polievkové lyžice oleja
2 polievkové lyžice sójovej omáčky
1. 3/4 masla rozohrejeme, pridáme cibulu, speníme a keď zožltne pridáme cukor
2. Keď sa cukor rozpustí, pridáme zvyšok masla a múku, a miešame zásmažku do zlata
3. Zalejeme vodou s polievkovým základom, dobre rozmiešame a necháme 15 minút variť
4. Pridáme horčicu, krátko povaríme a dochutíme solou a korením
5. Mäso varíme vo vode s polievkovým základom 15 minút
6. Zlejeme a osmažíme na oleji a sójovej omáčke do zlata
7. Podávame s knedľou
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára