4 osoby
príprava 20 minút
1 väčší baklažán pokrájaný na kocky
1 väčšia cuketa pokrájaná na kocky
2 červené papriky pokrájané na kocky
4 polievkové lyžice olivového oleja
200g kuskusu
400ml zeleninového vývaru
50g masla
2-3 polievkové lyžice nasekaných čerstvých bylín - mäta, koriander, petržlen
šťava z 1 citróna
morská soľ
čierne korenie
na dressing:
4x 150g bieleho jogurtu
šťavu z 1/2 citróna,
trocha nasekanej mäty
1. Všetku zeleninu zmiešame v miske s olivovým olejom, soľou a korením
2. Na veľkej panvici rozohrejeme zeleninu a opečieme cca 4 minútky, kým trocha nezmäkne
3. Medzitým privedieme do varu zeleninový vývar (zo zeleninového bujónu alebo polievkového základu) a zalejeme ním kuskus, ktorý necháme 5 minút v zakrytej nádobe nabobtnať
4. Do kuskusu pridáme maslo, bylinky, citrónovú šťavu a ugrilovanú zeleninu a premiešame
5. Podľa potreby dochutíme soľou a korením a podávame s dressingom
6. Dressing pripravíme tak, že všetky ingrediencie spolu zmiešame a rozdelíme do misiek
Tip: Môžme podávať aj ku grilovanému koziemu syru alebo enciánu
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára