4 osoby
príprava 20 minút
omáčka:
4 polievkové lyžice oleja
4 polievkové lyžice špaldovej alebo celozrnnej hladkej múky
600ml sójového mlieka
2 šálky vody
2 čajové lyžičky sušeného polievkového základu
35g mrazeného kôpru, alebo čerstvého alebo sušeného
sójové mäso:
2 balíky sójového mäsa
3 šálky vody
3 čajové lyžičky polievkového základu
2 lyžice oleja
2 lyžice sójovej omáčky
1. Rozohrejeme olej, pridáme múku - urobíme zápražku
2. Prilejeme vodu a mlieko s polievkovým základom, rozmiešame a za občasného miešania privedieme do varu
3. Pridáme kôpor a povaríme ešte minútu
4. Sójové mäso varíme vo vode s polievkovým základom 15 minút
5. Mäso zlejeme a osmažíme na oleji a sójovej omáčke do zlata cca 5 minút
Podávame s knedľou, uvareným vajíčkom alebo varenými zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára