28. decembra 2011

Vegetariánska Kapustnica


6 - 8 porcií
príprava 30 minút

1kg kyslej kapusty
3 litre vody
50g sušených hríbov
2 balíčky údeného tofu pokrájaného na kocky
10ks sušených sliviek
1 veľká cibuľa nakrájaná najemno
3 strúčiky cesnaku
3 polievkové lyžice oleja
4 čajové lyžičky sušeného polievkového základu
3ks bobkový list
4 zrnká čierneho korenia
3 polievkové lyžice červenej papriky
2 čajové lyžičky rasce
3 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
sójová smotana

1. Kapustu dáme variť do 3 l vody, keď zovrie vložíme huby, slivky, bobkový list, korenie a rascu a varíme kým kapusta nezmäkne
2. Medzitým si bokom osmažíme údené tofu na 2 polievkových lyžiciach oleja
3. Pridáme tofu, paradajkový pretlak, polievkový základ a krátko povaríme
4. Osmažíme na oleji cibuľku, pretlačený cesnak a papriku a pridáme do hotovej kapustnice
5. Na tanieroch prizdobíme lyžičkou sójovej smotany

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára