4 porcie
príprava 20 minút
250g červenej šošovice
650ml zeleninového vývaru z bio bujónu, alebo sušeného polievkového základu
2 mrkvy nakrájané na kocky
1 zväzok čerstvého koriandra posekaného nahrubo
1 čajová lyžička kurkumy
1/2 čajovej lyžičky karí korenia
1/4 čajovej lyžičky drvenej rasce
1 strúčik cesnaku nasekaného na jemno
150 ml sójovej smotany
morská soľ
1. Šošovicu privedieme do varu v zeleninovom vývare a pri nízkej teplote varíme 15 minút
2. K šošovici pridáme nakrájanú mrku, 1/2 koriandru, kurkumu, karí, rascu, cesnak a osolíme
3. Prilejeme smotanu povaríme 5 minút
4. Prizdobíme zvyšným koriandrom
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára