28. decembra 2011

Fazuľa a Cícer v Bylinkovom Kúpeli


4 porcie
príprava 15 minút

1x 400g konzerva prepláchnutého cícera
1x 400g konzerva prepláchnutej červenej fazule
1x 400g konzerva drvených paradajok
3 lyžice olivového oleja
2 cibule pokrájané najemno
3 strúčiky cesnaku posekané najemno
4 polievkové lyžice posekanej petržlenovej vňate
4 polievkové lyžice posekanej mäty
morská soľ
šťava z polovice citróna

1. Vo veľkej panvici alebo v hrnci zohrejeme olej, pridáme cibuľu a opekáme asi 3 minúty
2. Pridáme cesnak, opekáme ešte asi 1 minútu, primiešame cícer, fazuľu a paradajky a privedieme do varu
3. Znížime príkon tepla a necháme mierne vrieť 5 minút
4. Primiešame šťavu z citróna, petržlen a mätu, korenie, soľ
5. Povaríme ešte minútu, podávame s ryžou alebo chlebom

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára