28. decembra 2011
"Sviečková" na Vegetariánsky Spôsob
4 porcie
príprava 30 minút
sójové mäso:
2 balenia sójového mäsa - plátkov
2 polievkové lyžice oleja
2 polievkové lyžice sójovej omáčky (Kikoman alebo Tamari)
3 čajové lyžičky sušeného polievkového základu
3 šálky vody
omáčka:
350g mrkvy pokrájanej na kocky
100g petržlenu pokrájaného na kocky
50g zeleru pokrájaného na kocky
3 ks čierneho korenia
2 bobkové listy
3 šálky vody
200ml sójovej smotany
1/4 čajovej lyžičky drvenej rasce
šťava z 1/2 citróna
soľ
špaldovú alebo celozrnnú múku na zahustenie omáčky
1. Sójové plátky uvaríme vo vývare z polievkového základu (15 minút) a zlejeme
2. Osmažíme ich na oleji a sójovej omáčke do zlata
3. Zeleninu spolu s korením a bobkovým listom uvaríme v 3 šálkach osolenej vody (10-15minút), vyberieme bobkový list aj korenie a rozmixujeme
4. Ak je omáčka riedka, múku rozmiešame v smotane a prilejeme
5. Dochutíme citrónovou šťavou a rascou
5. Osmažené sójové pláty zalejeme omáčkou a podávame s celozrnnou knedľou
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
v
OdpovedaťOdstrániťKvalitne sluzby
OdpovedaťOdstrániť