2. januára 2012
Grilované Hríby na Toaste
4 osoby
príprava 15 minút
750g zmesi hríb (napríklad šampiňóny, hliva, dubáky) ale môžme použiť aj jeden druh, očistené a nákrájané
25g masla
3 polievkové lyžice olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 polievková lyžica tymiánu
1 čajová lyžička citrónovej kôry
citrónová šťava z 1 citróna
2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
100g zmesi čerstvého zeleného šalátu (polníček, rukola...)
morská soľ
čierne korenie
hobliny parmezánu
4-8 plátkov celozrnného chleba
1. Vo veľkej panvici alebo hrnci rozohrejeme maslo a olej
2. Hneď ako maslo začne peniť pridáme hríby, cesnak, tymián, citrónovú kôru, soľ a korenie a varíme na strednom príkone tepla 4-5 minút za stáleho miešania
3. Pridáme petržlenovú vňať a šťavu z citróna
4. Medzitým si pripravíme toasty v toastovači alebo opečieme na panvici do zlata z oboch strán a uložíme na taniere
5. Na každý toast položíme zmes šalátu, hríbovú zmes, polejeme trochou olivového oleja a citrónovej šťavy a na vrch roztrúsime hobliny parmezánu
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára