príprava 15 minút
1 cibuľa nakrájaná najemno
2 strúčiky cesnaku nakrájané najemno
2 stonky zeleru nakrájaného
1x 400g šošovice z konzervy alebo 150g surovej šošovice
3 polievkové lyžice oleja
4 šálky vody
4 čajové lyžičky sušeného polievkového základu
2 polievkové lyžice nasekanej mäty
100g malých cestovín do polievky
1. V hrnci rozohrejeme olej a opečieme cibuľu, cesnak a zeler asi 2 minúty
2. Pridáme vodu s polievkovým základom a šošovicu a privedieme do varu
3. Ak použijeme konzervovanú šošovicu, necháme povrieť 1 minútu. Ak použijeme surovú šošovicu, varíme cca 15 minút, kým šošovica nezmekne.
4. Medzitým si uvaríme zvlášť cestovinu, rozdelíme do tanierov a podávame s polievkou. Ozdobíme lístkami mäty.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára