24. januára 2012
Čučoriedkové Muffiny
Vlastnoručne upečené muffiny a kávička ako nedeľné raňajky. Čo môže byť lepšie?
Muffiny sú ľahké a rýchle na prípravu a to my máme veľmi radi.
potrebujeme formu na muffiny na 12 ks
12ks muffín
príprava 15 minút
pečenie 20-22 minút
360g hladkej múky
170g trstinového cukru
1 tbsp/15ml/12g kypriaceho prášku (1 polievková lyžica)
1/8 čajovej lyžičky soli
100g masla
200g mlieka
2 vajcia
1tsp/5ml/4g vanilkového cukru (1 čajová lyžička)
200g čerstvých alebo mrazených čučoriedok
200g bielej čokolády, pokrájanej na kúsky
1. Rúru vyhrejeme na 180°C elektrickú, 200°C plynovú. Nádobu na pečenie muffín vymastime maslom a múkou, alebo použijeme papierové košíčky, ktoré rozdelíme do jednotlivých priehradok
2. Múku, cukor, soľ a kypriaci prášok preosejeme cez sitko do väčšej misy a dobre premiešame
3. Maslo rozpustíme v malej panvičke, tak aby nebolo príliš horúce
4. Mlieko, vajcia a vanilkový cukor rozmiešame zvlášť v miske. Dbáme na to, aby mlieko a vajcia neboli veľmi studené, takže si ich môžme predtým vybrať z chladničky
5. Maslo a roztrepané mlieko s vajíčkami pridáme do veľkej misy s múkou a zľahka premiešame veľkou kovovou lyžicou, kým sa ingrediencie ľahko spoja
6. Pridáme čučoriedky a čokoládu a opäť veľmi zľahka premiešame
7. Lyžicou naplníme košíčky a pečieme 20-22 minút do zlata. Muffiny by mali byť upečené keď zľahka do nich strčíme a hmota sa vráti späť.
8. Po upečení vyberieme muffiny na mriežku a necháme vychladnúť
Tip: Bezmliečne muffiny pripravíme tak, že namiesto mlieka použijeme sójové mlieko a namiesto masla olej. Bielu čokoládu nahradíme pravou horkou čokoládou bez obsahu mlieka.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára