príprava 30 minút
300g cestovín penne
4 polievkové lyžice oleja
3 polievkové lyžice hladkej múky
1x400g konzerva drvených paradajok
2 čajové lyžičky sušenej bazalky (alebo čerstvej nasekanej)
100g parmezánu nastrúhaného
1 baklažán nakrájaný na kolieska, osolený
1,5 šálky vody
1 čajová lyžička polievkového základu
trocha petržlenovej vňate nasekanej
1. Rúru vyhrejem na 200°C
2. V osolenej vode uvaríme cestoviny, zlejeme, pokvapkáme olivovým olejom a zamiešame
3. V hlbšej panvici rozohrejeme olej, pridáme múku a smažíme cca 1 minútu
4. Pridáme rajčiny, miešame a zalejeme vodou s polievkovým základom, dobre rozmiešame privedieme do varu
5. Medzitým osmažíme na suchej panvici kolieka baklažánu
6. Misu z jánskeho skla potrieme olivovým olejom a ukladáme do nej po vrstvách: cestoviny, baklažán, omáčku a parmezán, zopakujeme 2 krát, končíme omáčkou a parmezánom
7. Dáme zapiecť do rúry na 20 minút
8. Môžme posypať petržlenovou vňaťou
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára