príprava 45 minút
1,2 kg zemiakov
1 stredne veľký baklažán
1 konzerva drvených paradajok lúpaných (425 ml)
1 sojakrém AlfaBio
4 polievkých lyžice oleja
2 polievkové lyžice špaldovej múky
3 dl sójového mlieka Alnatura
2 čajové lyžičky sušeného polievkového základu Alnatura
1 polievková lyžica petržlenovej vňate čerstvej alebo sušenej
morská soľ
1. Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode
2. Baklažán nakrájame na kolieska, osolím a opečieme na panvici cca 2 minúty z oboch strán aby zmäkol
3. Vyhrejeme si rúru na 180 stupňov
4. Z oleja, múky, sójového mlieka si pripravíme bešamelovú omáčku a pridáme do nej syrokrém, paradajky a petržlenovú vňať, osolíme a pomiešame
5. Uvarené zemiaky dáme na chvíľu vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska
5. Do misy z jánskeho skla ukladáme po vrstvách: najskôr zemiaky, potom baklažán a zalejeme pripravenou omáčkou, potom opäť zemiaky, baklažán a opäť zalejeme atď
6. Dáme zapiecť do rúry na 20 - 30 min
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára