4 osoby
príprava 20 minút
1 tekvica hokkaidó (cca 500g)
1 polievková lyžica oleja
2 čajové lyžičky sušeného polievkového základu Alnatura DM, alebo 1 zeleninový bujón bio (bez glutamanu)
3 šálky vody
1/2 šálky sójovej smotany alebo sójového mlieka (alebo pre nevegánov klasické mlieko alebo smotanu)
1. Tekvicu zbavíme semien, umyjeme a nakrájame na kocky
2. V hrnci rozohrejeme olej, osmažíme tekvicu, zalejeme vodou s bujónom a varíme 10 min, kým tekvica nezmäkne
3. Zmixujeme mixérom, pridáme smotanu a ešta 1 minútu povaríme
Môžme posypať petržlenovou vňaťou
Na takýto spôsob môžme variť polievky z rôznej zeleniny, aj mrazenej.
Napríklad Zeleninovú polievku - použijeme balíček mrazenej polievkovej zeleniny
Ďalšie polievky: hrášková, mrkvová, šošovicová, fazuľová, brokolicová, karfiolová .... atď
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára